Quantum Software Consortium

NEWS

VWO-scholier Jens Sas scoort hoge ogen bij webklas Quantum Quest.

VWO-leerling Jens Sas heeft vanuit het vak informatica meegedaan met de Quantum Quest. Hij behaalde daar een bijzonder hoog resultaat. Een knappe prestatie voor Jens uit 5 VWO van het Tabor Oscar Romero in Hoorn ! 

Bron: Rodi.nl/Hoorn

https://www.rodi.nl/hoorn/nieuws/378910/oscar-romero-leerling-jens-sas-scoort-hoge-ogen-bij-quantum-quest

 

HOORN - Tabor College Oscar Romero in Hoorn vindt het belangrijk dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. Dus als één van die leerlingen een knappe prestatie neerzet, dan wordt die in het zonnetje gezet! Leerling Jens Sas heeft vanuit het vak informatica meegedaan met de Quantum Quest. Hij behaalde daar een bijzonder hoog resultaat. Een heel knappe prestatie!

Jens krijgt een certificaat uitgereikt voor zijn knappe prestatie. Naast hem informatica-docent Pedro van der Kolk. Op de voorste rij zit de familie van Jens en achterin de trotse leerkrachten.

Jens krijgt een certificaat uitgereikt voor zijn knappe prestatie. Naast hem informatica-docent Pedro van der Kolk. Op de voorste rij zit de familie van Jens en achterin de trotse leerkrachten. Foto: Jan Siebring Fotografie

 

Informatica-docent Pedro van der Kolk legt uit: “De Quantum Quest is een webklas met ingewikkelde lesstof. Je werkt met kwantumcomputers en moet iedere week een Quest oplossen. Er gaat veel extra tijd in zitten als je hieraan mee wilt doen: je bent iedere week al snel zes tot acht uur met de opdrachten bezig. We vinden het ontzettend knap dat Jens dit zo goed heeft afgerond. En dat naast zijn gewone schoolwerk van 5 vwo!” En daarom werd Jens dinsdag 30 januari in het zonnetje gezet. 

 

Internationale webklas Quantum Quest

De Quantum Quest is een internationale webklas van de UvA en QuSoft voor 5-6 VWO en de eerste jaren aan een universiteit/HBO, waar leerlingen van over de hele wereld aan meedoen.

Het is bedoeld voor studenten die van de moeilijkere wiskunde houden en graag uitgedaagd worden. 

Diepe kennis van natuurkunde is niet nodig, maar een sterke achtergrond in wiskunde (goniometrie, oplossen van vergelijkingen met onbekende variabelen, logisch redeneren) wordt aanbevolen.

 

Hier kun je een interview van de lokale radio met Jens Sas beluisteren: 

https://surfdrive.surf.nl/files/index.php/s/nrsKYrEmsLXJQIR

 

Source: Rodi.nl/Hoorn

https://www.rodi.nl/hoorn/nieuws/378910/oscar-romero-leerling-jens-sas-scoort-hoge-ogen-bij-quantum-quest