Quantum Software Consortium

NEWS

23,5 miljoen euro voor start uitvoering nationale quantumagenda.

mona-keijzer-.jpg

Het kabinet investeert de komende vijf jaar 23,5 miljoen euro in quantumtechnologie, één van de sleuteltechnologieën met groot potentieel voor de toekomst. Het bedrag is bedoeld als financieel startschot van de uitvoering van de Nationale Agenda Quantum Technologie, die in september 2019 aan het kabinet werd aangeboden. 

Het gaat dan om acties als het bouwen van test- en demonstratieopstellingen en het opzetten van een National House of Quantum, waar onderzoekers, ondernemers en studenten samen werken aan de veelbelovende sleuteltechnologie. 

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Nederland behoort tot de absolute wereldtop als het gaat om quantum. Onze onderzoekers en bedrijven werken aan de quantumcomputer, die met zijn enorme rekenkracht kan bijdragen aan talloze doorbraken, waaronder bijvoorbeeld het sneller ontwikkelen van medicijnen. Om ervoor te zorgen dat quantum in ons land verder groeit en hier leidt tot inkomsten en banen, heeft het kabinet de quantumsector gevraagd een Nationale Agenda op te stellen. Met deze 23,5 miljoen euro kunnen we als land meteen aan de slag met het uitvoeren van de Nationale Agenda.”

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/02/17/235-miljoen-euro-voor-start-uitvoering-nationale-quantumagenda

Hier kunt u de Nationale Agenda Quantumtechnologie downloaden:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2020/02/17/nationale-agenda-quantumtechnologie